eDevlet

Evde Sabun Yaparak Para Kazanmak

Evde sabun yaparak para kazanmak hem kazançlı hem de eğlenceli ve yaratıcı bir hobidir. Sabunları istediğiniz malzemelerle özelleştirebilir, aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Ayrıca severek yaptığınız bu keyifli uğraşla evinizin güzel kokmasını da sağlamanız da cabası… Sabun imalatçısı olmak, sevdiğiniz bir şey yapmanın ve bunu yaparak para kazanmanın harika bir yoludur. Birçok kişi, sert yağlar içeren ticari sabunlardan, doğal yağlar ve nemlendiricilerle yapılan el yapımı sabunlar lehine hareket ediyor.

Diğer becerilerde olduğu gibi, sabun yapımı da öğrenilebilir; azim, sabır ve kararlılıkla müşterilerinizin seveceği güzel, sağlıklı ve lüks sabunlar yapabilirsiniz. Sabun kullanılan bir üründür, bu nedenle sabunu en sevdikleri karışımlar, kokular vb. İle doldurmak isteyen müşterileri kendinize çekebilirsiniz. El yapımı sabunları sizden düzenli olarak satın alan müşterilerinizin ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir ve düzenli bir gelir elde edebilirsiniz. Peki, evde sabun yaparak nasıl para kazanılır?

Evde Sabun Nasıl Yapılır?

Evde sabun yaparak para kazanmak, kendi sabun girişimini başlatmayı düşünen bir kişi için parlak bir iş gibi görünmeyebilir. Ancak el yapımı, özel sabunlara olan talebin son yıllarda arttığı ve insanların bu benzersiz ürünler için premium bir fiyat ödemeye hazır oldukları düşünüldüğünde oldukça parlak bir fikirdir. Sabun yaparak para kazanmak istiyorsanız karşınıza iki farklı yöntem çıkacaktır. Bu yöntemlerden ilki kendi sabununuzu kendiniz imal etmeniz, ikincisi ise hazır sabunları alıp çeşitli süslemelerle satışa sunmanızdır. Bu iki yöntemin kendi içinde hem avantajları hem de dezavantajlarının olduğunu da bilmelisiniz. Aşağıda verdiğimiz detayları incelediğinizde size en uygun olan yöntemi seçebilir ve bu işe hemen adım atabilirsiniz. Eğer kendi sabununuzu kendiniz üretmek istiyorsanız aşağıda verdiğimiz 2 yöntemi uygulayabilirsiniz.

1-Erime ve dökme yöntemi

İşleri başlatmanın en basit yolu budur. Büyük bloklarda toplu, önceden üretilmiş sabun satın almaktan oluşur. Bu sade baz bir sabundur ve kokulu değildir. Sabun eritildikten sonra, yaratılışınıza kişisel bir dokunuş verecek koku ve diğer katkıları eklersiniz. Sabun daha sonra kalıplara dökülür ve soğuduktan ve sertleştikten sonra hazırdır. Bu yöntemin en büyük dezavantajlarından biri, dökme sabunu oluşturan bileşenler üzerinde hiçbir kontrolünüz olmamasıdır. Çok sayıda katkı maddesi içermesi için iyi bir şans var. Öte yandan, zamanınız kısaysa, bu yöntemi kullanabilirsiniz. Evet, sıfırdan yaptığınızı söyleyemezsiniz, ancak yine de çok benzersiz bir ürün yaratma özgürlüğüne izin verir.

2-Soğuk işlem yöntemi

Soğuk işlem yöntemi, sabunun sıfırdan yapılmasını içerir. Bir yağ bazı, kireç ve su kullanan bu eski sabun yapım tekniği, ürünleri üzerinde tam kontrol isteyenler için mükemmeldir. Bu işlem çok daha uzun sürmesine rağmen (sabunun kullanılabilmesi için 3-4 hafta önce), sağlıklı bir talep olduğunu göreceksiniz. İnsanlar bu yöntemi kullanarak saf, el yapımı sabun için yüksek ücretler ödeyebilecek.

Tarifi ise; bir tencerede ısıtılmış yağa eklenen bir miktar lye ile başlar. Bunlar iki aktif bileşendir; üçüncüsü sudur. Daha sonra renk, koku ve katkı maddeleri ilave edilir ve karışım bir kalıba dökülür. Sabun 24 saat sonra kalıptan çıkarılır ve daha sonra 3-4 hafta saklanır. Bu süre zarfında, sabunlaşma asitleri ile reaksiyona girdiğinde sabunlaşma olarak bilinen bir işlem meydana gelir. Sertleşme süresinin sonunda, kireç tamamen nötralize edilir. Geri kalan ürün gliserin ve sabundur.

Mutlaka okuyun: Evli ve Çocuklu Ev Hanımlarına Para Kazanabilecek Ek İşler

Evde Sabun Yaparak Nasıl Para Kazanılır?

Sabun satılmaya hazır olduğunda, sergilemek için çekici bir şekilde paketlemeniz gerekir. Sabunun büyük olasılıkla kendi başına oldukça çekici olacağını unutmayın. Bu nedenle, ambalaj minimum düzeyde olmalı ve ürününüzü gizlemek yerine geliştirmelidir. Bazı ev sabunu paketlemesi, sabunlarını her çubuğun etrafında dekoratif bir kâğıt bantla çevreler. Bu şekilde, sabunun rengi ve dokusu hala müşteri tarafından görülebilir ve aşırı ambalajı kesersiniz. Aslında, sabununuz o kadar çekici olabilir ki onu olduğu gibi göstermek isteyeceksiniz. Tabii ki, ürün satın alındıktan sonra, sabunu müşteriniz için güvenli bir şekilde sarmak için daha pratik bir paketleme yöntemine sahip olmalısınız. Bu görev için düz kâğıt veya selofon satın alın. Küçük kâğıt veya plastik alışveriş torbaları tedarik etmeniz de gerekecektir.

Mutlaka okuyun: Evde Konserve, Turşu, Salça Yaparak Para Kazanmak

Ürününüzü satmak

Evde sabun yaparak para kazanmak için ilk envanterinizi bir araya getirmeyi başardıktan sonra, ürününüzü nasıl pazarlayacağınızı düşünmenin zamanı geldi. Bu işin en eğlenceli kısmıdır diyebiliriz. İşte size hazırladığınız sabunları satabileceğiniz yöntemler:

Konsinye satış: İşe girmenin ve isminizi oraya götürmenin en iyi yollarından biri, yerel hediyelik eşya dükkanlarıyla iletişim kurarak ve ürününüzü konsinye satıp satmayacaklarını sormaktır. Bu tür işletmeler genellikle sabun işlerini evlerde yaptırmakta ve işini beğendiği kişilerle düzenli olarak çalışmaktadır. Böyle bir işletmeyle anlaşarak hemen para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Yerel pazarlarda satış: Yerel pazarlarda bir tezgâh kiralamak, yeni başlayan sabun yapımı imparatorluğunuz için diğer yöntemlerden çok daha fazla maruz kalma ve dolayısıyla daha fazla gelir yaratacaktır. Bunun nedeni, çok fazla yaya trafiği oluşturmakla ünlü olmalarıdır. Yerel pazarlar caziptir, çünkü biraz zaman ve çaba ile ürününüzü halkla yüz yüze anında satmaya başlayabilirsiniz. Sabun, bu tür mekân için ideal bir üründür çünkü insanlar dürtü ile satın alma eğilimindedir ve nispeten ucuzdur.

Online Satış: Evde hazırladığınız sabunları internet üzerinden satışa çıkartabilirsiniz. Bu yöntem için kendi web sitenizi oluşturabileceğiniz gibi, instagram, facebook gibi platformları kullanabilirsiniz. Ya da adeta dev bir pazara dönen büyük alışveriş sitelerinde pazarlayarak daha büyük bir müşteri kitlesine hitap edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu