Banka

Kredi Hayat Sigortası Nedir? Neden Yapılır? 2022

Kredi hayat sigortası nedir, çok fazla kişi tarafından sorulan ve birçok kişi tarafından net cevap alamadığı konuların başında gelmektedir. Kredi çeşitlerini ihtiyacımız dahilinde bankalar aracılığı ile kullanmaya özen göstermekteyiz. Krediler alternatif seçenekler ile müşterilerine hizmet için bankalar aracılığı ile hazırlanıp ihtiyaç kredisi çekecek kişilere alternatif olarak hazırlanmaktadır. Çekeceğiniz krediyi bankalar müşterilerinin seçeneğine bırakarak büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Kredi çekecek kişilere bankalar bazı şartlar ve yaptırım gibi uygulamalar koşmaktadır.

Kredi Hayat Sigortası Nedir?

Kredi hayat sigortası nedir, diye soracak olursanız, çekilmek istenen kredi süresi zarfından krediyi talep eden kişinin vefatı ile sonuçlanması durumunda sigorta şirketi çekilen tüm krediyi bankaya otomatik olarak ödemektedir. Böylece vefat edenin geri de kalan mirasçılarına herhangi bir borç yükümlülüğü kalmamaktadır. Birçok banka her bir kredi ürünü için hayat sigortası şartı koştuğu gibi kredi kampanyalarında hayat sigortasını kendisi müşterisine hediye edebilir.

Kredi Hayat Sigortası Zorunlu mu?

Peki, kredi hayat sigortası zorunlu mu? Bu sorunun yanıtı hem evet hem hayırdır. Bununda başlıca sebebi, bankanın kredi mevzuatı noktasında almış olduğu karar ile alakalıdır. Eğer banka tüm kredi ürünlerinde hayat sigortası yaptırmak zorunludur koşulunu ortaya koyar ise, krediyi talep edecek olan banka müşterisinin bu talebi iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekmektedir.

Aksi halde çekilecek olan kredi üzerinden sigorta veya diğer masraflar kesildiği için evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Krediyi çekerken banka görevlisine kredide hayat sigortasının zorunlu olup olmadığı bilgisi alındıktan sonra kredi talebinde bulunmak en sağlıklı olacaktır. Ayrıca kredi alırken yapılan sigortanın değerine de bakmak gerekmektedir.

Bilindiği üzere birçok banka müşterilerinden cüzi ücretlerde dosya masrafı talep ederken, sigorta için aynı şeyi yapmamaktadır. Ayrıca hayat sigortası krediyi talep eden kişinin yaşı ile doğru orantılı olmaktadır. Neden mi? Yaşı belirli seviyenin üzerinde olan kişilerden sigorta bedeli yüksek alınmaktadır. Bununda başlıca sebebi kişinin vefat etme durumuna yakın olması, ileri ki dönemlerde sağlık sorunlarını yaşayabileceği gibi bir takım hususlar değerlendirilmektedir. Ayrıca hayat sigortası ile ilgili olarak dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da sigortanın yıllık mı yoksa kredinin ödeme vadesi boyunca mı olduğuna dikkat edilmelidir.

Kredi hayat sigortası nedir sorusu hakkında aklınızda herhangi bir soru işareti takıldı ise yazımızın altına yorum olarak belirtebilir, fikir ve düşüncelerinizi tüm ziyaretçilerimizin görebileceği şekilde paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu