eDevlet

Yurtdışında Doğum Yapmak

Bebeğiniz dünya vatandaşı olsun istiyorsanız yurtdışında doğum yapmak gibi bir düşünce sizi kısa yoldan hedefinize götürebilir. Peki yurtdışında doğum yapmak isteyenlerin yapmaları gereken nelerdir?

Son yıllarda yurtdışında doğum yapmak oldukça popüler fikirlerden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle Amerika ve Avrupa ülkelerinde doğum yaparak çocuklarının o ülkenin vatandaşlığını alabilmesi için tercih edilen bu yöntem daha çok ünlüler ve zengin aileler tarafından tercih ediliyor. Böylece yeni doğan çocuklarının hayat standartlarını yükseleceği ve uluslararası anlamda birçok avantaja sahip olacağı düşüncesi çok sayıda ebeveyni bu yola sevk ediyor diyebiliriz. Peki, yurt dışında doğum yapmak için neler yapılmalı, hangi yollar izlenmeli ve sonrasında hangi resmi işlemler gerçekleştirilmeli? İşte, biz de bugünkü yazımızda tüm merak edilen soruların cevapları araştırdık.

Yurtdışında Doğum Yapmak için Neler Yapılmalı?

Yurt dışında doğum yapmak için izlenmesi gereken birçok yol ve yöntem bulunmaktadır. Bu yönetmelerden biri ise bir danışmanlık firmasından yardım almaktır. Başvuru yapacağınız danışmanlık firması size birçok konuda yardımcı olacak ve size yol gösterecektir. Örneğin, gideceğiniz ülke için gerekli olan vize prosedürleri, konaklama yapacağınız ev veya otel, hastane, tercümanlık ve yurt dışında ihtiyacınız olacak daha birçok konuyu sizi yerinize bu danışmanlık firmaları çözmektedir. Tabi tüm bu hizmetler için belirli bir danışmanlık ücreti ödemeniz gerekir. Ödeyeceğiniz ücret ise tercih ettiğiniz firmaya ve size sağlanacak imkanlara göre farklılık gösterebilir.

Yurtdışında Doğum için Vize Alım Süreci

Eğer yurtdışında doğum yapmak istiyorsanız öncelikle gideceğiniz ülke için gerekli olan vize prosedürlerini tamamlamanız gerekiyor. Almanız gereken vize türleri ise gideceğiniz ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, ABD’de doğum yapmak istiyorsanız B2 denilen turistik vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Ancak bu vizeyi hamileliğiniz 24. Haftasına kadar mutlaka almalısınız. Bu nedenle vize başvuru sürecinizi olası çıkabilecek sorunları göz önünde bulundurarak daha önceden başlatmalısınız.

Yine Amerika’dan bir örnek verecek olursak, ABD’de doğum yaptığınızda hastanede en az 2 gün, doğum sezaryen ile gerçekleşmişse en az 3 gün kalınıyor. Bahsettiğimiz bu hastanede kalış süreci ise hem ülkeye hem de hastane prosedürlerine göre değişiklik gösterebilir.

Yurtdışında Doğum Yapmak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler
  • Yurtdışına doğum yapmak istiyorsanız hamiliğinize dair genel sağlık raporunuzun olması gerekiyor. Bu rapor, ultrason, kan tahlilleri ve diğer sağlık verilerinizdir. Bu verileri İngilizce olarak tercüme ettirilmesi ve gideceğiniz ülkedeki doktorunuza göndermeniz gerekir.
  • Yurtdışında doğan bebeklerin 60 gün içerisinde başkonsolosluğa bildirilmesi gerekir.
  • Doğum belgesi doğum yaptığınız hastanenin bulunduğu ülke ve şehrin kayıtlarında yer alır.
  • Bunların yanı sıra yurtdışında doğum yapmaya karar verdiğinizde mutlaka maliyet hesabı yapmanız ve bütçenizi buna göre ayarlamanız gerekmektedir.

Ayrıca farklı bir ülkede doğum yapacak olan kişilerin doğum öncesi uluslararası sağlık sigortası yaptırmaları önerilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu