eDevlet

Seyahat izni nasıl alınır?

Seyahat izin belgesi nasıl alınır? Seyahat izin belgesi e-Devlet üzerinden de alınıyor

Seyahat izni nasıl alınır , Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Seyahat izin belgesi alabilmek isteyenler incelemelerini hızlandırdılar. İçişleri Bakanlığı doğrulusunda yayımlanan genelge ile hafta sonu sokağa çıkma yasağında seyahat edecek özel araçların ve 65 yaş üstü yurttaşların seyahat izin belgesi almaları gerekiyor. İşte e-Devlet seyahat izin belgesi alma ekranı

Seyahat izin belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden, Alo 199 iletişim hattı ile alınabiliyor. e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılıyor. Vatandaşların sisteme giriş yapabilmek için şifrelerini almış olmaları gerekiyor.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor.

T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra açılan sistem üzerinden yeni başvuru linkine tıklayınız. Daha sonra açılan sekme üzerinden başvuru türünü ve belge türünü seçmeniz gerekiyor

Seyahat izin belgesi e-Devlet üzerinden de alınıyor

 

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildiriliyor.

Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul ediliyor.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI VAR MI?

İçişleri Bakanlığı doğrulusunda yayımlanan genelgede sokağa çıkma yasağıyla alakalı detaylara yer verildi. Genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlaması getirilen vakit ve zamanlarda mecburi durumlarda seyahat belgesi ile şehirler arası seyahatlere izin verilecek. Seyahat izin belgesi e devlet üzerinden T.C kimlik numarası verileri ile temin edilecek. Peki, şehirler arası seyahat yasağı var mı? İşte, seyahat izin belgesi alma ekranı ve konuyla alakalı detaylar.

Sokağa çıkma kısıtlamasındaki getirilen vakitlere uymak amacıyla istisna getirilenler dışındaki bütün iş yerlerinin hafta içi saat 20.00’de kapanacağı ifade edilen genelgede, bunlar kaydedildi: “Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen vakit ve zamanlarda (hafta içi ve hafta sonucunda uygulanacak) alçakta belirti edilen mecburi durumlarda şehirler arası seyahatlere izin verilecektir.

KİMLER MUAF OLACAK?

Tedavi bulunduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, hekim raporu ile sevk olan ve/ya da daha daha eskiden alınmış hekim randevusu/kontrolü olan, kendisi ya da eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak amacıyla ya da cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en çok 4 kişi), bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla birlikte kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içerisinde yaklaştığını yolculuk bileti, geldiği vasıta plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler).

 

KİMLER MUAF OLMAYACAK

ÖSYM doğrulusunda ilan edilen ve başka merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri, askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen, özel ya da kamudan günlü sözleşmeye çağrı yazısı olan, ceza infaz kurumlarından salıverilen vatandaşlarımız, belirti edilen durumların zenginliği durumunda toplu ulaşım vasıtalarıyla ya da İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da valilik/kaymakamlıklara direkt olarak müracaat yolu ile Seyahat İzin Kurullarından izin alabilmek kaydıyla özel vasıtalarıyla seyahat edebileceklerdir.

Belirtilen mazeretleri taşımayan bireylerin şehirler arası seyahatleri ise fakat toplu ulaşım vasıtaları (uçak, otobüs, tren, gemi) kullanılmak amacıyla olası olacaktır. İşi ile alakalı unsurunu belgeleyen toplu ulaşım vasıtalarının görevlileri ile şehirler arası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu ibraz eden şahıslar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu