BilgilerTeknoloji

iPhone 8 Plus’ınız Şarj Olamıyor mu? İşte Düzeltme

iPhone 8 Plus’ınız Şarj Olamıyor mu? İşte Düzeltme

iPhone 8 Plus’ınız şarj olmuyorsa yapmanız gereken ilk şey, onu duvardaki güç adaptöründen iPhone 8 Plus’ınız Şarj Olamıyor mu? İşte Düzeltme çıkarmaktır. Yıldırım konektörünün hasarlı olduğunu tespit ederseniz, muhtemelen suçludur. Bunu önlemek için telefonunuzu daha serin bir yerde şarj etmeyi deneyin. Hala şarj ekranını görmüyorsanız iPhone’unuzun güç adaptörünü ve jakını kontrol edin. Her şey takılıysa, farklı bir güç kaynağı deneyin veya cihazı bir PC’ye bağlayın.

iPhone 8 Plus'ınız Şarj Olamıyor mu
iPhone 8 Plus’ınız Şarj Olamıyor mu

Başka bir seçenek de iPhone’unuzun pilini kontrol etmektir. iPhone aşırı ısınıyor olabilir ve pil hızla bitiyor. Bu olursa, iPhone’unuzu şarj etmelisiniz. iPhone 8 Plus’ınız Şarj Olamıyor mu? İşte Düzeltme Nasıl yapacağınızdan emin değilseniz, bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı (APS) kullanmak en iyi çözümdür. iPhone’unuzun aşırı ısındığını anlamanın tek yolu, onu Apple Yetkili Servis Sağlayıcısına götürmek.

Üçüncü ve beşinci yöntem işe yaramazsa, bir duvar şarj cihazı denemeniz gerekebilir. Bu bir seçenek değilse, iPhone üreticinizle de iletişime geçebilirsiniz. Genellikle, bu ürünlerin bir garantisi vardır. Garanti süresi dolarsa, yine de geri ödeme alabilirsiniz. Sonuçlardan memnun değilseniz, yeni bir şarj cihazı da denemelisiniz. Ancak, şarj kablosu hasarlıysa veya iPhone artık yanıt vermiyorsa, onarım için Apple ile iletişime geçmeniz gerekir.

Tüm bu önlemler başarısız olursa, fabrika ayarlarına sıfırlama yapmanız gerekebilir. Bu yöntem, telefonu fabrika ayarlarına geri döndürerek şarj etme ve rastgele kapanma ile ilgili sorunları çözebilir. Fabrika ayarlarına sıfırlamaya başlamadan önce tüm verilerinizi yedeklediğinizden emin olun. Bu, iPhone’ları düzeltmenin en uygun yoludur, ancak ihtiyacınız olan verilere dikkat etmeniz önemlidir.

Yukarıdaki adımlar başarısız olduğunda, iPhone’u bir Apple Yetkili Servis Merkezine getirmeniz gerekir. Markası ne olursa olsun, iPhone’unuzu şarj etmek için Lightning kablosunu kullanmak önemlidir. Diğer yöntemlerden farklı olarak, güç adaptörünüz veya güç adaptörünüz varsa şarj olmaz. Bunların hepsini yapamıyorsanız, Apple Destek’ten veya iPhone operatörünüzden yardım almalısınız.

Bu seçeneklerden hiçbiri işe yaramazsa, telefonunuzu bir Apple Yetkili Servis Merkezine götürmeniz gerekebilir. Genellikle bu, iPhone onarımı için daha uygun fiyatlı ve daha hızlı olduğu için en iyi seçenektir. Sertifikalı bir servis merkezi sorunu teşhis edebilecek ve doğru çözümü önerebilecektir. Bir garanti sorununuz varsa, bir teknisyen iPhone’unuzu düzeltmenize kolayca yardımcı olabilir.

Tüm bu çözümleri denediyseniz ve hiçbir şey işe yaramadıysa, bir Apple Yetkili Servis Merkezini ziyaret etmenin zamanı geldi. Bir teknisyen, iPhone modeliniz ve ihtiyaçlarınız için bu seçeneklerden hangisinin en iyi olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir. Ardından, sizin için en iyi seçeneği önerebilirler. Sorun devam ederse, bir Apple Yetkili Servis Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz. ABD’deyseniz, pahalı ve hantal bir USB kablosu satın almaktan kaçınmak için bir duvar şarj cihazı kullanmanız önerilir.

Ayrıca sorunu çözmek için bir dizi başka yöntem de deneyebilirsiniz. Her şeyden önce, şarj portunuzun temiz olduğundan emin olun. Değilse, kuru, yumuşak bir diş fırçası ile temizlemek isteyebilirsiniz. Ayrıca temizlemek için basınçlı hava ve Q-ucu kullanabilirsiniz. Bu yöntemlerden hiçbiri işe yaramazsa, mantık kartını değiştirmek için bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısını ziyaret etmeniz gerekebilir.

Tüm bu seçenekleri denediyseniz ve iPhone’unuz hala şarj olmuyorsa, muhtemelen çok eski bir iOS sürümünüz vardır. Cihazınızı desteklemeyen bir işletim sisteminin en son beta sürümüne sahip olmak, pil sorunlarının en yaygın nedenlerinden biridir. Beta sürümünü kaldırarak telefonunuzu en son sürüme geri yükleyeceksiniz. Tüm bu teknikler işe yaramazsa, iPhone’unuz şarj olmaz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu