Güncel

Fatih Sultan Mehmet’in Hayatı ve Hakkında Bilgiler

Fatih Sultan Mehmet’in Hayatı ve Hakkında Bilgiler, Fatih Sultan Mehmet Kimdir?, Hangi Dönem Padişahıdır? Kişilik Özellikleri Nelerdir? gibi sorulara bu yazımızda cevap bulacaksınız.

Fatih Sultan Mehmet’in Kişisel Özellikleri

Genç yaşında Osmanlı İmparatorluğu’nu yöneten Fatih Sultan Mehmet’in kişisel özellikleri hakkında pek çok kitap yazılmıştır.

Merhametli ve iyiliksever bir insan olan Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethettikten sonra hükümdarlığından çekinen Bizans halkına, hür olduklarını ve kendinden korkmamaları gerektiğini belirtmiş, onlara sıcak bir şekilde yaklaşmıştır.

Fatih Sultan Mehmet’in diğer bir özelliği ise zeki olmasıdır. Askeri ve siyasi alanda parlak zekası ile birçok şey başarmıştır. İstanbul’un fethi sırasında gemilerin karadan yürütülerek Haliç’e indirilmesi fikri Fatih Sultan’ın zekasının bir göstergesidir.

Fatih Sultan Mehmet, ilme ve sanata çok önem veren bir insandı. Nitekim hükümdarlığı sırasında bir çok medrese yaptırarak, tüm dünyadan önemli bilim insanlarını İstanbul’a getirtmiştir.

Sultan Mehmet; şiir, matematik, astronomi, fizik gibi pek çok alanda yetenekli ve bilgi sahibiydi. Ayrıca ulu hakan 6 yabancı dil biliyordu.

Fatih Sultan Mehmet Hakkında Özet Bilgiler

Fatih Sultan Mehmet (2. Mehmet) Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli padişahlarından biridir. Sultan Mehmet, 30 Mart 1432 yılında dünyaya gelmiş ve 3 Mayıs 1481 yılında (49 yaşında) hayatını kaybetmiştir.

Fatih Sultan Mehmet’in babası 2. Murat’tır. 1444 yılında babası 2. Murat’ın isteği ile 12 yaşında tahta çıkan Fatih Sultan Mehmet, ülkenin genel durumu ve yaşının küçüklüğü nedeni ile yaklaşık 2 yıl kadar tahtta kaldıktan sonra, 1446 yılında padişahlığı kendi isteği ile babasına devretmiştir.

Sultan Mehmet’in 2. kez padişah tahtına oturması 19 yaşında olmuştur. 19 yaşında koca bir imparatorluk yöneten Sultan Mehmet; 21 yaşında İstanbul’u fethederek “Fatih” unvanını almıştır. İstanbul’un fethi, Orta Çağı kapatıp Yeni Çağı açan önemli bir olaydır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu