eDevlet

KOSGEB KOBİ Beyannamesi Doldurma Formu

Kobi beyannamesi formları eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Bu haberimiz de KOSGEB KOBİ Beyanname formu doldurma ve güncelleme işleminin detaylarını anlatacağız.

Yeni girişimciler ve KOBİ olarak faaliyet gösteren işletmelere KOSGEB üzerinden destek krediler verilmeye devam ediyor. Ancak bu kredilere başvurabilmek için kosgeb kobi beyannamesi formu doldurmak gerekiyor. Eğer daha önce bu formu doldurmuş olsanız dahi 2020 yılı içerisinde başvuruda bulunacak girişimcilerin bilgilerinin güncellenmesi için bu yıl da bu formu doldurma zorunluluğu getirilmiştir. Peki, KOSGEB KOBİ başvuru formu nasıl doldurulur ve ne zaman verilir? Bugünkü yazımızda hem KOBİ’leri hem de yeni girişimcileri ilgilendiren bu önemli konular hakkında ki bilgileri sizler için araştırdık. İşte detaylar…

KOSGEB KOBİ Beyannamesi Formu Nasıl Doldurulur?

Kosgeb kobi beyannamesi formu, e-devlet üzerinden ücretsiz bir şekilde doldurabileceğiniz bir formdur. E-devlet şifreniz ile internete bağlı bir cihazla giriş yaparak beyannamenizi kolayca doldurabilirsiniz. Eğer bu konularda kendinize güvenmiyorsanız ücretli danışmanlık hizmeti de alabilirsiniz. Ancak birazdan vereceğimiz bilgileri detaylı incelediğinizde herhangi bir yardım almadan da KOSGEB KOBİ beyannamesini kendiniz de doldurabilirsiniz. Vereceğimiz bilgiler 2020 yılının prosedürlerine uygundur ve önerdiğimiz yolları adım adım izlediğinizde belgenizi kolayca doldurabilme şansına sahip olabilirsiniz.

KOSGEB KOBİ beyannamesi doldurma işlemleri şu şekilde yapılmaktadır.

  • Öncelikle Ticari sicil ya da esnaf sicil kaydınızı bilgisayar ortamına uygun şekilde pdf veya Word formatına sahip olmanız gerekiyor.
  • Bunun dışında doğal olarak vergi numaranız da beyanname doldururken ihtiyaç duyacağınız bilgiler arasında.
  • E-posta adresine sahip değilseniz hemen bir e-posta adresi oluşturmalısınız. E-posta adresinizi de temin ettikten sonra şimdi KOSGEB KOBİ beyannamenizi nasıl dolduracağınıza hemen geçelim.

KOSGEB KOBİ Beyannamesi Formu Doldurma İşlemi

1-Yapmanız gereken ilk şey https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler sitesine giriş yapmanızdır. Bu adrese girdiğinizde e-devlet şifrenizle giriş yapmanız yönünde bir uyarı alacaksınız ve e-devlet sistemine yönlendirileceksiniz.

2-E-devlet sistemine giriş yapabilmek için T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın.

3- E-devlet girişinizi başarıyla gerçekleştirdikten sonra karşınıza “kullanıcı tipi” sayfası gelecektir. Bu sayfada vergi numaranızı yazarak “giriş” tuşuna basın.

4-Başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra karşınıza “Kobi beyannamesi yılı” yazan bir kutu açılıyor. Bu kutuya güncellemek istediğiniz ya da ilk kez başvuru yapacağınız yılı yazmalısınız. Örnek: “2020” şeklinde.

5- Beyanname yılını seçtikten sonra “ileri” tuşuna basın. Şimdi sıra başlangıç bilgilerinin girilmesi gereken bölüme geldi. Bu bölümde işletmenizin yeni kurulduğunu işaretlemelisiniz. Ayrıca, eğer işletmenizin ortaklık bilgileri varsa yine bu bölüme gerekli bilgileri doldurmanız gerekiyor.

6-Bu işlemleri de tamamladıktan sonra şimdi işletme bilgilerinizi doldurmanız gereken bölüme geldik. Bu alandaki tüm bilgiler GİB, SGK ve YİP’ten otomatik olarak alınmaktadır. Ancak siz yine de tüm bilgilerin doğruluğundan emin olun ve tüm bilgileri tek tek kontrol edin.

7-Eğer bahsettiğimiz bilgiler sistemde görünmüyor ise ilgili kurumlara ilk kayıtlarınızı gerçekleştirin. Bu sayfanın en alt kısmında “KOSGEB Desteklenen Sektörüler” Nace kodunuz çıkacaktır. Bu bölümde daha önce herhangi bir destek alıp almadığınızı kolayca görebilirsiniz.

8- Şimdi ise Ticari Sicil ya da Esnaf Sicil Gazetesi kayıtların yer aldığı bölüme geldik. Eğer daha önce bu bölüme gerekli bilgileri yüklediyseniz tüm bilgileri görebilirsiniz. Ancak yüklü değilse aynı alanda bulunan “ek ekleme” bölümünden ilgili dokümanları seçerek yükleyiş “güncelle” demeniz yeterli olur.

9- Son olarak da baştan beri yapmış olduğunuz tüm işlemleri ve girilen bilgileri onaylamanız gerekiyor. Bunun için açılan sayfada bulunan “Onayla” butonuna taklamınız yeterlidir. Onayla butonuna bastığınızda şayet işletmeniz A.Ş değilse veya herhangi bir ortak işletme olarak görülmüyorsa bir uzmanın onayına gerek kalmadan kaydınız otomatik olarak yapılacak ve onaylanmak üzere evrak kaydına gönderilecektir.

KOSGEB KOBİ Beyannamesi Ne Zaman Verilmelidir?

KOSGEB destek programlarından birine başvuruda bulunabilmeniz için mutlaka KOSGEB KOBİ beyannamesi formu doldurmanız gerekiyor. Daha önce bu beyannameyi doldurmuş olsanız bile başvuru yapacağını yıl için de tüm bilgilerinizin güncellenmesi için yine de bu formu doldurmanızı yetkililer tarafından sizden istenecektir. KOSGEB KOBİ beyannamesinin ne zaman verileceğine dair sorunuza ise şöyle cevap verebiliriz. Bu beyannamesini KOSGEB destek programlarından yararlanmak istediğiniz zaman hemen doldurmanız yeterlidir. Bu nedenle kurum tarafında aktif olarak gösterilen destek başvurularına başvurmadan önce beyannamenizi doldurabilirsiniz. Az öncede belirttiğimiz gibi başvuru esnasında daha önce bu bilgiler verdiyseniz mutlaka tekrar güncellemeniz ilgi destek programından yararlanabilmeniz için son derece önemlidir.

Peki, KOSGEB’İN aktif olan destek programları nasıl görülebilir. Bu konu hakkında da bilgi sahibi olmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

İlk önce e-devle şifreniz ile https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler/TumHizmetler adresine giriş yapın ve aşağıda bulunan sadece ödemesi devam eden hizmetler bölümüne geçiş yapın. Bu bölümde karşınıza çıkan destek programları o an için geçerli olan ve halen ödemesi devam eden aktif programları içermektedir.

Bu sayfayı takip ederek KOSGEB tarafından verilen destek programlarını güncel olarak öğrenebilirsiniz. Burada size hemen bir hatırlatmada bulunalım. KOSGEB yılın belirli dönemlerinde “esnafa faizsiz kredi desteği” programları sunmaktadır. Bu programlardan hemen yararlanabilmek için beyannamenizi güncel tutmanız halinde sistemde yaşanan yoğunluktan etkilenmez ve başvurunuzu hemen yapabilirsiniz.

Kimler KOSGEB KOBİ Beyannamesi Formu Doldurabilir?

KOSGEB KOBİ beyannamesi doldurabilmek için öncelikle resmi olarak KOBİ olmanız gerekiyor. Burada aklınıza hangi işletmeler KOBİ sayılır sorusu gelmiş olabilir. Bu yıl için KOBİ tanımı şu şekilde yapılmıştır. Bir yıl içerisinde 250 kişiden daha az sayıda çalışana sahip olan ve senelik olarak net satış hasılatı ya da mali bilançosunun 125 milyonu aşmamış olan işletmeler KOBİ olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla bu şartları taşıyan tüm işletmeler KOSGEB KOBİ beyannamesi doldurarak ya da güncelleyerek ilgili desteklerden yararlanabilir. Beyannamenizi doldurduktan veya güncelledikten sonra beyannamenin bir çıktısını da almayı ihmal etmeyin!

Mutlaka okuyun: KOSGEB Hibe Kredisi Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu