Fırın Unlu Mamuller KOSGEB Destekleri Nelerdir?
Pastane, Fırın, Patisserie gibi işletme açmak isteyen girişimciler KOSGEB tarafından 60 ile 70 bin lira KOSGEB tarafından karşılanan devlet desteği vermektedir.
Bu yazıda sizlere belli bir kesim tarafından çok ciddi anlamda merak edilen fırın unlu mamuller Kosgeb destekleri hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Çünkü ülkemiz hamur işlerini seven bir ülke ve bu alanda çok ciddi bir arz talep durumu söz konusu. Böyle olunca da insanlar asla gereksinimin bitöeyeceğini bilerek bu alana yöneliyor. Nitekim hükümetimiz birçok sektöre olduğu gibi bu sektöre de çok ciddi destek veriyor. Siz de böyle bir iş yeri açmayı düşünüyor iseniz o zaman KOSGEB kanalları olarak bu işe adım atmanız en kolay olan yöntem olacaktır. Burada NACE kodu son derece önemli olup 50 bin ile 100 bin Türk Lirası arası destek almak mümkün olacaktır.
Unlu Mamullere Sağlanan KOSGEB Destekleri
Fırın unlu mamuller Kosgeb destekleri konusuna gelmeden önce açacağınız işyeri ile ilgili NACE kodları şu şekilde ifade edilebilir:
- 10- Gıda ürünleri imalatı
- 10.7 Fırın ve unlu mamüller imalatı
- 10.71 Ekmek taze pastane ürünleri ve taze kek imalatı
- 10.71.01 Taze pastane ürünleri imalatı ( yaş pasta, kuru pasta, kek, börek, çörek, turta, pankek, waffle vb.)
Yukarıda belirtilen NACE kodları ile kendi işletmenizi aşağıda detayları belirtildiği gibi KOSGEB Girişimcilik programları vasıtası ile açabilirsiniz.
Unlu Mamuller KOSGEB Destek Başvuruların Yapılması
Şimdi artık dilerseniz adım adım neler yapılacağına ve KOSGEB kurumuna nasıl başvuru yapılacağı konusuna bakalım.
- Öncelikli adım olarak ” GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKASI ” almalısınız. Bu işlemi yapmak için e-devlet üzerinden online olarak sertifikanızı alabileceğiniz gibi yaşadığınız kentte ya da en yakın kentte olan girişimcilik eğitimlerinize devam edip sertifikanızı kolayca alabilirsiniz.
- Bunun akabinde yine e-devlet üzerinden KOSGEB için ilk kayıt işlemini gerçekleştirmeniz gerekir.
- Kayıt işlemini yapar iken oluşturmuş olduğunuz şifre ile tekrar aynı yere girip YENİ GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI ” başvurusu yapmalısınız.
- Bundan sonra sizden açacağınız iş yeri ile ilgili bir iş planı istenecektir. Bunu siteden indirebilir ya da doğrudan KOSGEB kurumundan temin edebilirsiniz. Kendiniz bu iş planını doldurabileceğiniz gibi bir danışmandan da destek alarak hazırlatabilirsiniz.
- Projeniz yani iş planınız onaylandıktan sonra kurumun sizden istediği KOBİ beyannamesi, Bilgi dokümanı, İşletme gider belge / faturaları gibi belgeleri en geç 12 ay içinde KOSGEB’e giderek bizzat teslim etmeniz gerekir. Ne kadar erken verir iseniz o kadar çabuk netice alırsınız.
Fırın Unlu Mamuller Dükkanı İçin Destek Nasıl Alabilir ?
Üstte girişimci olanlar yani ilk defa başvuracak olanlar için bilgi verilmiştir. Mevcut fırınlar için ise durum şu şekildedir:
- İlk olarak KOSGEB veri tabanına e-devlet üzerinden kayıt olmanız gerekir.
- Bunun akabinde siteye giriş yapıp KOBİ beyannamesini güncelleme yapmanız gerekir.
- Tüm bunlardan sonra size verilen desteklerinden hangilerinden yararlanabiliyor iseniz onlara başvuru yapmanız gerekir. Bu değişken bir olgudur.
- Başvurunuz kabul edilir ise o zaman istenen evraklar ile KOSGEB’e bizzat gidip başvuru yapmanız gerekir.
Mutlaka okuyun: KOSGEB Destekli Esnafa Faizsiz Kredi (500 Bin TL)