İş Fikirleri

Halı Yıkama Atölyesi Açarak Para Kazanmak

Temizlik insanların yaşamında son derece önemli ki son yıllarda halı yıkama atölyesi açarak temizlik alanında bir iş yeri açarak çok ciddi kazançlar elde eden insanların sayısı da giderek artıyor. Neden böylesine bir arz talep olgusu var öncelikli olarak ona bakmak gerekiyor. O meşhur sözde de ifade edildiği gibi değişmeyen tek şey değişim.  Bunun yanında ekonomik şartların ne kadar ağır olduğunu söylemeye bile gerek yok. O yüzden aile içinde yer alan bireyler kendi yetenekleri doğrultusunda değişik işlerde çalışıyor. Bu da ev içinde yapılması gereken kimi işlerin yapılamaması anlamına geliyor ki halı yıkama da bunlardan bir tanesi.

Temizlik işini ister halı yıkama olsun, ister başka bir temizlik işi olsun kimi zaman sağlık sorunlarından dolayı da insanlar ( alerji, astım vb.) bu işlerin yapımı için başka kişi ve/veya kurumlardan destek alıyorlar. İşte bunlara bağlı olarak da halı yıkama atölyeleri ülke genelinde nerede ise hemen her semtte düşük sermaye ile açılıp para kazanılabilen işler arasında geliyor. Yine bu  noktada sağlıklı bir yaşam için halıların belli periyotlar doğru bir düzgün biçimde yıkanması önem arz ediyor. Kimi zaman da evde yer alan halı yıkama makineleri istenen sonucu vermiyor o noktada yine halıların daha temiz olması için insanlar halı yıkama firmalarına başvuruyor.

Halı Yıkama İşi Yaparak Para Kazanmak

Halı yıkama atölyesi açmak isteyenler ama hangi yöntemi izleyeceğini bilmeyenler bilmesi gereken belli başlı hususlar aşağıda ifade edildiği gibidir. Öncelikli olarak bu işi yapmak isteyenlerin diğer tüm işlerde olduğu gibi yasal mevzuatları çok iyi bilmesi gerekir. İşyeri açmak için gerekli olan şartlar, evraklar neler bunları öğrenmesi gerekir. Bu alanda yasal mevzuatlar mutlaka çok iyi bir biçimde anlaşılmalı ve sonrasında diğer adımlara geçilmelidir. Ruhsat, belediye tarafından istenen evraklar öğrenilmeli ve bunlar hazırlanmaya başlanmalıdır.

İkinci aşamada şirketin kurulması gerekir ki ortaklı, ortaksız mı, anonim mi, limited şirket açılacağı kararları verilmelidir bu noktada da bir muhasebeci ile görüşülerek işlemlere başlanmalıdır. Yine bu süreçte işin en majör noktası olan atölye konusu vardır. Halı yıkama atölyelerinin çok işlek alanlarda olmasına gerek yoktur. Zira halıları ilgili adresten alıp, yerine götürecek olan yine siz olduğunuzdan depo tarzı, kolayca halıları indirebileceğiniz bir dükkan olması yeterli olacaktır. Burada ne büyüklükte olacağı ise yine size kalmış olan bir durumdur. Başlangıçta küçük bir atölye ile işe başlamak her zaman için yatırım maliyetlerini düşürmek noktasında akılcı olan bir yaklaşımdır.

Atölye yeri de seçildikten sonra sırada halı yıkama yapabilmek için gerekli olan ekipman ve temizleme kimyasallarının alınması gelir. Yine bu aşamada tabela yaptırılmalıdır. Hepsi tamamlandıktan sonra sıra artık halı yıkama atölyesinin tanıtımına gelmiştir. Bunun için görkemli, açılışa özel kampanyalar ile bir açılış yapabilirsiniz. Elbette maddi gücünüz yetiyor ise bilboard reklamları verebilirsiniz. Basına vereceğiniz reklamlar, el ilanları, sticker ve broşürler, kimi yerlere promosyon olarak dağıtacağınız magnet tarzı ürünler son derece etkin olacaktır. Eşi dostu bilgilendirme de elbette unutulmamalıdır. Binaların giriş kapılarına tanıtım materyalleri koymanız son derece etkili olacaktır.

Son olarak bu işi yapmanız için halıları taşımak için bir araca gereksinimiz olduğunu da unutmamalıdır. Bunu ikinci el olarak son derece uygun fiyatlara temin edebilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Evcil Hayvan Sektöründen Para Kazanmak

Kimler Halı Yıkama İşi ile Para kazanabilir?

Bu iş yani halı yıkama atölyesi açma herkesin yapabileceği bir iş midir sorusunun yanıtı göreceli olarak değerlendirebilir. Zira bu biraz da kişisel yetkinlikleriniz ile alakalı olan bir durumdur. Eğer atölyede tek başınıza siz çalışacak ve eleman çalıştırmayacak iseniz o zaman mutlaka bu işi yapmaya engel bir sağlık sorununuz olmamalı ve bir gücünüz bulunmalıdır. Elbette temizlik yapmayı da sevmeniz gerekir. Halı yıkamanın püf noktalarını bilmeniz gerekir. Sonuçta halının yıpranmaması ve renk kaybetmemesi için doğru bir biçimde yıkanması ve doğru temizlik kimyasallarının kullanılması gerekir.

Tüm bu yetkinlikleri taşıyan herkes kadın erkek cinsiyet fark etmeksizin özellikle de kendisi bu işi bizzat yapmayacak ise rahatlıkla yapabilir ama bu işin de bir ekip işi olduğu ve siz hariç en az iki kişi olması gerektiği unutulmamalıdır. Burada müşteriye verilecek görüntü de son derece önemlidir.

Halı Yıkama İşi Yaparak Ne Kadar Para Kazanılır?

İşin en can alıcı sorusu bu elbette ne kadar kazanç elde edileceği ki burada örneklerden gitmek gerekir ise şunlar ifade edilebilir. Bilindiği üzere halı yıkaması metrekare üzerinden yapılmalıdır. Bir metrekaresi için fabrika halıları için 7 TL, kilim için 5 TL, özel dokuma halılar için 10 TL gibi bir rakam verirseniz ve halının toplam metrekaresi  2o metrekare ise fabrika halılarında 140 TL, kilimlerde 100 TL, özel dokuma halılarda ise 200 TL kazancınız tek bir halıdan olacaktır ki günde 10 halı yıkandığında kazanç en az 1000 TL olacaktır ki bu da çok ciddi bir rakamdır. Maliyetleri çıkardığınızda günlük karınız oldukça yüksek olacaktır.

Mutlaka okuyun: Temizlik Şirketi Açarak Para Kazanmak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu