eDevlet

İşçi Olarak Yurtdışına Gitmek

Ülkemiz’de inşaat işçisinden mühendise kadar birçok meslek dalında çalışan vatandaşlar işçi olarak yurtdışına gitmek istiyor. Daha iyi bir yaşam, ekonomik şartlar ve çalışma koşullarının daha iyi olduğunu düşünün binlerce vatandaşımız yurt dışında çalışmak için iş imkanlarını değerlendiriyor. Peki işçi olarak yurtdışına gitmek isteyenler neler yapmalı? Hangi firmalar yurt dışına işçi alımı yapıyor? Bu sorulara benzer birçok soru yurt dışında çalışma hayali olan insanlarca tarafından merak edilmekte. İşçi olarak yurtdışına gitmek isteyen ve aklından bahsettiğimiz soruların yanıtını arayanlar için bu konuyu araştırdık

Dünya’nın çeşitli ülkelerine işçi götüren firmalar, yurt dışı iş ilanlarını iş-kur yada yetkilendirdikleri ilan siteleri üzerinden yayınlamakta. Bilindiği üzere İş-kur hem yurt içerisinde hemde yurt dışında uzun yıllardan beri iş imkanları ile iş arayanları gerek kamuya gerekse özel sektörde istihdam edile bilmesi için aracılık etmekte. Durum böyleyken yurt dışında çalışmayı isteyen herkesin ilk tercih edeceği kurum İş-kur olmalıdır. Türkiye iş kurumu üzerenden yurt dışına gitmenin en büyük avantajı yapılacak olan sözleşmelerin resmi olması. Elbette taşeron şirketler aracılığı ile dünyanın farklı ülkelerine çalışmaya giden kişi sayısı da oldukça fazladır.

Yurt Dışında İşçi Maşları Ne Kadar?

Türkiye’de bir ay boyunca çalışarak aldığınız aylık ücretinizi unutun. Yurt dışında çalışmaya giden her hangi biri ülkemizde aynı işi yaparak kazandığı aylık ücretinin en az iki katını kazandığı bilinmekte. Her meslek için verilen maaş ülkeye göre değişiklik gösterdiği için kesin bir rakamları vermek doğru değil. Ancak inşaat sektöründe çalışan işçilerin maaş ortalamaları her ülkede aynı. Örnek verecek olursam inşaat işçileri ortalama 2 bin dolar maaş alırken, teknisyen, elektrikçi, kaynakçı gibi daha nitelikli kişiler 3 bin ile 3 bin 500 dolar arası kazanıyor. Ancak yurt dışı tecrübeniz varsa ve yabancı dil biliyorsanız elbette kazanacağız aylık ücretiniz daha yüksek olacaktır.

Mutlaka okuyun: Ülkelere Göre Yurtdışında Maaşlar Ne Kadar?

Yurtdışı İşçi Alım Şartları Neler?

İnşaat sektöründe oldukça aktif olan inşaat firmaları yurtdışında katıldığı ihalelerin büyük bir bölümünü kazanarak ülkemizden ihtiyacı olan iş gücünü karşılamakta. Yurt dışındaki firmalarımızın büyük bölümü inşaat şirketleri olduğu için genellikle işçi alımları inşaat sektörüyle alakalı mesleklerden oluyor. İnşaat işçisi, inşaat mühendisi, mimar, inşaat teknisyeni, sıva ustası, elektrikçi yada inşaat sektöründe her hangi bir mesleğiniz varsa yurt dışı iş fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu