eDevlet

KOSGEB Kredisi Nedir, Nasıl Alınır?

Kosgeb girişimcileri desteklemek amacı ile geçtiğimiz yıllarda 50 bin lira hibe 100 bin lira faizsiz kredi şeklinde esnafı desteklemek için kuruldu.

Kendi işinin patronu olmak isteyen birçok girişimci finansal destek alabileceği kurum ve kuruluşları merak ediyor. Birçok banka çeşitli başlıklarda kredi verse de uygun ödeme koşullarının sağlanmaması nedeniyle bu tür banka kredileri girişimlerin ikinci tercihleri arasında yer alıyor. Son yıllarda düşük faiz oranlı ve hibe kredi olanağı sunan KOSGEB, yeni bir işletme açacak olan kişiler için büyük bir avantaj oluyor. Bugünkü yazımızda KOSGEB kredisi nedir ve nasıl alınır gibi merak edilen tüm soruların cevaplarını sizler için araştırdık. İşte KOSGEB başvuru şartları ve diğer detayları….

KOSGEB Kredisi Nedir?

Açılımı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi olan KOSGEB, 1990 yılında hizmet vermeye başlayan bir devlet kurumudur. Özellikle son dönemlerde genç girişimcilerin başvuru yapığı KOSGEB kredi destekleri 100 bin liraya kadar verdiği faizsiz kredi destekleri ile büyük ilgi görüyor. Günümüzde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bünyesinde faaliyetlerini yürüten KOSGEB, kendine başvuran girişimcilere belli şartlar dahilinde bu finansman desteği sağlıyor.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin kendi sektörlerinde söz sahibi olabilmelerinin yolunu açan KOSGEB, girişimcilere ekonomik anlamda destek olmakla beraber aynı zamanda işletmecilere eğitim desteği de vermek amacıyla kurulmuştur. Kurulduğu yıldan bugüne kadar çok sayıda kişi KOSGEB kredisi ile kendi işinin patronu olarak istihdamdaki yerlerini korumaya devam ediyor. Peki, KOSGEB kredisi nasıl alınır ve başvuru şartları nelerdir? Eğer siz de yeni bir iş yeri açmak istiyorsanız aşağıdaki şartları yerine getirdiğinizde KOSGEB hibe desteklerinden faydalanabilirsiniz.

KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır Şartları Nelerdir?

KOSGEB’den kredi alabilmeniz için öncelikle kurumun verdiği onaylı KOSGEB Girişimcilik Sertifikası almanız gerekiyor. Türkiye’nin tüm illerinde bulunan KOSGEB Merkezlerinden alabileceğiniz bu sertifika ile daha sonra ilgili kuruma hibe desteği başvurusu yapabilirsiniz. Girişimcilik Sertifikanızı aldığında kurum sizi ilgili eğitim merkeze yönlendiriyor ve bu eğitimlerde açmak istediğiniz iş yerinize ait iş planı hazırlama sürecini öğreniyoruz. Bu eğitimlere katılma zorunluluğu olmakla beraber, hazırladığınız iş planını prosedürlere uygun şekilde hazırlamanız gerekiyor.

KOSGEB’den hibe desteği alabilmeniz için diğer bir şart ise eğitimler sonucu hazırladığınız iş planının onaylanması gelmektedir. KOSGEB yetkilileri iş planınızı incelenip onay verdiğinde iş yerinizi açmak üzere KOSGEB veri tabanına kaydınız gerçekleştirilmiş olur. Yukarıda saydığımız bu işlemleri sırasıyla gerçekleştirdikten sonra KOSGEB kredisi veren bankalar aracılığıyla onaylanan kredinizi almaya hak kazanırsınız. Başvurunuzu yaşadığınız bölgedeki İŞKUR ya da KOSGEB Müdürlüklerine yapabileceğiniz gibi e-devlet üzerinden de başvuru yapabilirsiniz.

Görüldüğü üzere devlet desteği ile hizmet veren KOSGEB girişimcilere hem ekonomik destek sağlıyor hem de işletmenin başarılı bir şekilde çalıştırılabilmesi için eğitim olanakları sunuyor. Üstelik verilen bu eğitimler uzmanlar tarafından ve ücretsiz olarak 32 saat olarak veriliyor. Girişimcilik Sertifikası ile KOSGEB’e başvurduğunuzda 50 bin lira hibe desteği, 100 bin lira da faizsiz geri ödemeli kredi desteği alarak kendi işinizi açma şansına sahip olabilirsiniz.

Mutlaka okuyun: KOSGEB Hibe Kredi Şartları Nelerdir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu