Evden Mantı Yapma İşi Yaparak Nasıl Para Kazanılır?
Yemek yemek o ünlü ihtiyaçlar hiyerarşisinde belirtildiği gibi temel bir gereksinim. İş de evden mantı yapma işi bu temel gereksinim doğrultusunda ortaya çıkan bir meslek. Bu konuya detaylı olarak girmeden önce mantı konusuna biraz detaylı olarak bakmak gerekir. Ülkemizin milli yemekleri içinde en öne çıkan lezzetlerinden bir tanesi hiç şüphe yok ki mantıdır. Çok değişik yerlerde çok değişik mantılar yapılır. Çorum mantısı, üçgen mantı, sulu bir biçimde pişen Kayseri mantısı, Sivas yöresine özgü içine kıyma dışında, patates, peynir, ıspanak gibi şeylerin de konulduğu hengel, tepsi mantısı, yağ mantısıilk anda söylenebilecek olan mantı türleridir.
Birçok insana yoğurt, hamur ve kıymadan oluşan bu harika lezzete hayır diyemez ama mantı yapılması son derece zahmetli, özel püf noktaları olan bir iştir. Yemesi ne kadar zevkli ise yapması da bir o kadar zor olduğu için birçok insan buna zaman da ayıramadığı için ev yapımı, fabrikasyon olmayan mantı almayı tercih eder. Bu da beraberinde ev hanımları için başlı başına bir kazanç kapısı açmıştır ve son yıllarda evden mantı yapma işi kadınlar için son derece kazançlı bir hale gelmiştir.
Evden Mantı Yaparak Ek Gelir Elde Etmek
Üstte konuya bu şekilde giriş yaptıktan sonra şimdi biraz da evde mantı işi konusunun detaylarına bakmak gerekir ise şunlar söylenebilir. Bu işi yapmak için tamamen emek ve kişinin en az bir alanda mantı yapmayı bilmesi gerekir. Son yıllarda basına da yansıyan bir örnekten de görüleceği üzere günümüzde kadınlar mantı yapma işine neredeyse 0 sermaye ile girerek büyük kazançlar elde etmeye başlamıştır. Başlangıçta tek başına çalışan kadınlar, sonrasında yanlarına eleman alarak küçük bir mantı yapım işletmesi bile kurmaya başlamıştır. Bu noktada kadınlar eğer böyle bir iş yapmak istiyor ise KOSGEB girişimcilik kurslarına katılıp, girişimcilik sertifikasını aldıktan sonra bu alanda devlet desteği alarak kendi işyerlerini de kurabilirler. Başlangıç sermayesinin 5 bin Türk Lirası olduğunu belirtmek gerekir. Ancak toplamda kadınlar iki yıl sonunda başarılı bir şekilde işletmelerine devam ederler ise 60.000 Türk Lirası tutarında destek alabilmektedir.
Burada kadınlara mantı yapımında lazım olan şey, un, tuz, su, kıyma gibi son derece majör malzemelerdir. Pişirmeyi kendileri yapmayacağı için bu malzemeler dışında herhangi bir malzeme gereksinimleri olmayacağından mantıyı kendi bildikleri usulde yapıp, akabinde uzun süre dayanması için fırınlayarak ya da buzdolabında müşterileri istediği zaman vermek üzere saklayabilir ya da sipariş bazlı çalışabilirler. 1 kg mantıdan yüzde otuz ile yüzde elli arasında net kar elde etmeleri de mümkündür. Bu ise son derece ciddi bir kazançtır. Ülkemizde el emeği, göz nuru olduğu için mantı satış fiyatları mantının türüne göre değişse bile oldukça yüksektir.
İşin pazarlama, tanıtım, satış noktasında ise farklı yöntemler deneyebilirler. Bunların en başında elbette eşe dosta bu işi yaptıklarını söylemek gelir. Bunun yanı sıra küçük el ilanları ile duyurabilir, internet ve sosyal medya siteleri üzerinden kendi tanıtım ve satışlarını gerçekleştirebilirler. Tüm bu yöntemlerin hepsini birlikte de kullanmak mümkündür. Promosyon olarak bu alanda satış yapan yerlere de tanıtım amaçlı mantılarından vermeleri de bir diğer yöntemdir.
Mutlaka okuyun: Evde Mantı Yaparak Para Kazanmak