Bilgiler

#Minecraft Başlangıcında Bilinmesi Gerekenler!

Minecraft, pek çok amacı bulunan geniş bir simülasyon oyunu. Bu ipucunda Minecraft başlangıç rehberi hakkında bilgiler sunacağız.

Minecraft, 2009 yılından bu yana geliştirilen ve sunduğu birçok olanakla oyuncuların ilgisini çeken bir oyundur. Günümüzün en çok satan oyunları listesinde bir numara olan bu oyun, hala popülerliğini koruyor. Yeni başlayan kullanıcılar, oyuna başlarken zorlanabilir. Bu ipucunda oyuna iyi bir başlangıç yapmak için sizlere güzel bir içerik hazırladık.

Minecraft başlangıç rehberi

İlk gün hayatta kalma

Minecraft’a ilk defa başlayan bir oyuncu, ilk olarak gündüz vakti odun toplamalı ve çevredeki yiyecekleri almalıdır. Bunların yanı sıra gelecekte açlık sorunu ile karşılaşmamak için buğday tohumu toplamak gerekiyor. Buğday tohumu, otların alınması ile ortaya çıkar. Yani bazı otlarda tohum ile karşılaşılıyor. Tohum aldıktan sonra ise çapa ile suya yakın bir noktada tarım alanı kurulmalı. Çapa ile toprağa sağ tıklamak o toprağın üzerine tohum eklemeyi sağlar.

Alet yapımı için ise çalışma masası gerekiyor. Bir miktar odun toplandıktan sonra “E” tuşuna basılmalı. Daha sonra üst kısımda yer alan 2×2 alana odun yerleştirilmeli. Bu şekilde tahta elde ediliyor. 4 tahta bu alana yerleştirildiğinde ise çalışma masası ortaya çıkıyor. Eşyaların yapımı için kitap bulunuyor. Ayrıca Minecraft eşyalarının yapımı da bu aşamada öğrenilmelidir.

Minecraft başlangıç rehberi içeriğimizde alet yapımı hakkında da bilgi vereceğiz. Kazma ile birlikte taş gibi sert maddeler alınırken balta, odun ve tahta gibi eşyaların toplanmasını sağlıyor. Çapa, tarım alanı oluşturmada kullanılırken kılıç, savaşırken önemli bir alet. Makas ise yaprak ve koyun yünü gibi bazı şeylerin toplanmasında faydalı oluyor. Kürek ise toprak ve kum gibi daha yumuşak eşyaların toplanmasına imkan tanımaktadır.

Baltaya öncelik vermek, bu aşamada çok önemlidir. Çünkü gündüz vakti odun toplanacağı için kullanıcı, önce balta yapmalı ve odunları hızlıca toplamalı. Sonrasında ise çapaya ağırlık vermeli ve buğday tarlasını kurmalı. Tarlayı erken kurmak erken hasat sağlar ve açlığın önüne geçer. Sonrasında kazma, kürek ve kılıç gibi eşyalar üretilmeli.

Gece madene giriş

Minecraft oyuncularının bilmesi gerektiği bir diğer bilgi, ilk gece ne yapılması gerektiğidir. İlk gece madene girmeniz tavsiye edilir. Madende kanyonlara ve mağaralara girmek yerine kapalı alanlarda kazı çalışması yapmak gecenin rahat geçmesini sağlar. Taş, demir cevheri ve bu gibi birçok eşyayı gece toplamak, ilk günden hazırlıklı olmak anlamına geliyor.

Minecraft başlangıç rehberi ile beraber ilk gece altın, kızıltaş ve elmas gibi cevherlerden de bir miktar toplanması mümkün. Bunun için kullanıcı, ocak yapmalı. Demir cevherlerini ısıtarak ve çalışma masasında işleyerek ardından demir kazma elde etmeli. Ocakta bir şeyi pişirmek için kömür gerekiyor. Demir kazma sayesinde elmas ve zümrüt gibi eşyaların toplanması olanaklı hale geliyor.

Oyuncuların madende dikkat etmesi gerektiği bir diğer durum, alta doğru kazmamak. Eğer sürekli aşağıya doğru kazı yapılırsa ya derin bir yere ya da lava düşülür. Çapraz kazmak, her zaman daha mantıklı bir çözüm yoludur.

Son olarak çalışma masasının envanterde yer almasının öneminden bahsedelim. Örneğin, madendeyken kazma kırıldı. Bu doğrultuda yeni bir kazma yapmak gerekir. Çalışma masası yere konur ve sonrasında kazma yapılır. Bu da daha çok maden kazmayı sağlar. Envanter dolduktan sonra ise yeryüzüne çıkılmalı ve eşyalar oluşturulan sandığa boşaltılmalı.

Ev inşa etme

Minecraft başlangıç rehberi ile birlikte ev inşa etmekten de bahsetmek gerekir. Bir oyuncu, ilk gecesini madende geçirdikten sonra artık gerekli pek çok malzemeyi toplamış olmalı. İlk gün odun, taş, granit, diyorit, andezit, kobalt, elmas, demir ve kömür gibi çeşitli eşyalar elde edildi. Bu eşyalar arasında bloklar değerlendirilerek güzel bir ev yapılmalı. Eşya sayısı ne kadar çok ise oyuncu, kendine o kadar büyük bir ev yapar. Bu durum, oyuncunun vereceği karara bağlı.

Canlılara karşı kendini savunma

Minecraft’ın sistemleri arasında yer alan bir diğer özellik canlılar oluyor. Bazı canlılar uysal olurken bazıları saldırgan olmaktadır. Saldırgan hayvanlara karşı dikkatli olmak gerekiyor. Bu hayvanlar için tavsiyemiz kılıç ve kalkan kullanmak. Kendini okçulukta geliştirmek isteyen kullanıcılar, ok atma deneyimini geliştirmekle uğraşmalı. Yine de ilk tercih, kılıç ve kalkan kullanmak olmalıdır.

Karşıdaki canlıya karşı atağa geçerken bilinmesi gereken detaylar arasında saldırı mekaniğine hakim olmak. Saldırı yaparken kılıç ile rakibe vurulduğunda ortada farklı bir imleç görünüyor. Bu imleç dolduğunda rakibe vurulduğu takdirde rakibin daha çok canı gidiyor. İmleç dolmadan vurulduğunda ise rakibin az canı gider. 1.9 ile birlikte oyuna eklenen yeni saldırı mekaniğine hakim olmak gerekiyor.

Bilinmesi gereken diğer önemli bilgiler

Oyuncuların Minecraft başlangıç rehberi ile beraber bilmesi gerektiği bazı püf noktalar da mevcut. Eğer çok yüksek bir noktada bulunuluyorsanız bu doğrultuda su olan bir kaynağa atlarsanız hasar almazsınız. Eğer su kovası varsa atladıktan sonra yere yakın noktada suyu dökmek gerekiyor. Bu taktiği yaparken dikkatli olmak lazım.

Bazı oyuncular, aletlerini daha güçlü hale getirmek istiyor. Bunun için yapılması gereken, büyü sisteminden faydalanmak. Büyü yapmak için büyü masası gerekiyor. Büyü masasının çevresinde kitaplıkların olması, ortaya çıkacak olan büyülerin seviyesini yükseltir. Ayrıca alete büyü basmak için seviye gerekiyor. Seviye yükseltmek için canlılarla savaşılmalı veya kömür gibi madenlerle uğraşılmalı.

Minecraft başlangıç rehberi içeriğinde efektler hakkında da bilgi vermek gerekiyor. Efektler, oyuncunun bazı özellikler kazanmasına imkan tanır. Efekt eklemek için iksir standı gerekiyor. Her iksirin nasıl yapıldığı ile ilgili bilgi için çeşitli sitelerden bilgi alınması mümkün. Minecraft, her yeni sürümde gelişen ve oyunculara en iyi imkanları sunmaya çalışan bir yapıya sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu