eDevlet

Ziraat Bankası Evlilik Kredisi Başvurusu Şartları

Evlenmek masraflı olan bir olgu ki bu noktada da Ziraat Bankası evlilik kredisi başlığında kendisine gelen evlenecek olan çiftlere son derece cazip olanaklar ve krediler sunuyor. Bu noktada evlenecek olan kişilerin mevcut durumlarına göre 2 farklı seçenek karşılarına çıkıyor. Bunlardan ilki cüzi bir rakam olarak kabul edilebilecek olan 3.000 Türk Lirası ile 5.000 Türk Lirası arasında olan bir rakam ile faizsiz olan evlilik kredisi. Bir diğer seçenek ise 40.000 Türk Lirası üst limitine kadar evlilik kredisi olanağı mevcuttur.

Bu krediler Ziraat Bankası dışında Garanti Bankası, Akbank gibi kurumlar tarafından da farklı faiz oranları ve vade oranları ile evlenecek olan çiftlere önerilmektedir. Bunların dışında bir diğer seçenek ise ülkemiz bir İslami toplum olduğu için son derece özel bir kredi vardır. O ise katılım bankaları tarafından verilen helal evlilik kredisidir. Şimdi dilerseniz konunun detaylarına bakalım:

Faizsiz Düğün Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası evlilik kredisi konusuna daha detaylı olarak bakmadan önce konunun en başına bakmak gerekir ise şunlar ifade edilebilir: Bu karar 1 Ocak 2020 tarihi itibarı ile verilen bir karardır ve Devletimiz destekli olarak gerçekleşir. Artık ülkemizde başvuranların da çok iyi bildiği üzere çeyiz hesabı adı verilen ve altta detayı verilen bir uygulama var. Buna göre evlenecek olan hem kadın, hem erkek ayrı ayrı başvuru yapabilir. 9 bin Türk Lirası biri, 9 bin Türk Lirası bir diğeri alır ve böylece evlenecek olan çiftlerin eline toplamda 18 bin Türk Lirası gibi azımsanmayacak olan bir rakam geçer.

Burada atılacak adımlar ise şu şekildedir:

  • Evlenecek olan çiftler bu konuda çalışan bankalardan bir tanesine giderek ayrı ayrı hesap açtırır
  • Açılan hesaplara her ikisi ayrı ayrı üç yıl boyunca minimum 105 TL maksimum ise 1000 TL para yatırmak durumundadır. Bu paralar aylık ya da üç ayda bir olarak yatırılabilir.
  • Ödemeler aylık ise defa, üç ayda bir ise 1 dönem aksatma hakkı olmakla beraber buna uyulmaz ise ilgili yasal yaptırımlar uygulanır.

Konunun detayları ise aşağıda olduğu biçimdedir.

  • 36 aydan yani 3 yıldan önce sistemden çıkmanız durumunda hiç bir surette devletimizden katkı payı alınmaz.
  • Şayet 36 ay ile 47 ay arası sistemde kalınır ve  sonrasında çıkma kararı alınır ise o zaman  %20 faydalanmak mümkün olup, başvuran kişi minimum  6,500 Türk Lirası katkı payı alır.
  • 48-59 aylar arasında ise bir diğer deyiş ile 4 sene ve 5 sene arasında bu sistem içinde kalınır ise minimum  %22 değerine karşılık gelen kar payı değeri 7.500 Türk Lirası değerindedir.
  • Son olarak şayet sistem içinde tamamen sistemin istediği gibi 60 ay yani 5 sene üzerinde kalanlar da durum çeyiz hesaplarında olan teşvik olanaklarından bütün  olarak (%20) yararlanıp  9 bin Türk Lirası parayı tüm olarak tamamı ile almaya hak kazanır.

Kişilerin bu uygulamadan yararlanabilmesi için kendilerine en yakın olan Ziraat Bankasına şahsen başvuru yapmaları gerekir.

Ziraat Bankası Evlilik Kredisi Başvuruları

Çeyiz hesabı dışında bir diğer seçenek olan evlilik kredisinde durum aşağıda belirlenen oranlar dahilinde gerçekleşir.

Mayıs faiz oranı % 1.05 ile hesaplama yapılarak
20.000 Türk Lirası 18 Ay vadeli taksit ödeme tutarınız 1.248 Türk Lirası. Toplam maliyet değeri => 22.478 Türk Lirası
30.000 Türk Lirası 40 Ay olarak geri ödeme taksit miktarı 959 Türk Lirası  olacaktır. Toplam maliyet değeri=> 38.377 Türk Lirası
40.000 Türk Lirası 50 ay (5 sene) olarak aylık ödeme miktarı 1.083 Türk Lirası Toplam maliyet değeri => 54.157 Türk Lirası

Evlilik kredisi Başvurusu Evrakları Nedir?

Ziraat Bankası evlilik kredisi için başvuru yapacak olan kişilerden istenen evraklar aşağıda ifade edildiği biçimdedir:

  • Nüfus cüzdanı ki üzerinde mutlaka TC kimlik numarası bulunmalıdır. Nüfus cüzdanı vazifesi görebilecek üzerinde TC kimlik numarası yazan diğer kimlik belgeleri de olabilir.
  • Başvuru yapan kişinin son 3 ay içinde kendi üzerinde olan ve ödeme yaptığını gösteren doğalgaz, elektrik, su faturalarından herhangi birisi
  • İkametgah belgesi gerekir.

Vakıfbank Evlilik Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bir diğer kamu bankası olan Vakıfbank da kefilsiz olarak 20 bin TL değerine kadar 60 ay vade ile kredi olanağı sunar. Bunun dışında diğer seçenekler şunlardır.

  • Aylık faiz oranın %1.05 oranında olan düğün kredisi 55 bin Türk Lirası 60 ay vadeli olarak geri ödemesi 1.311 Türk Lirası değerindedir.
  • 000 lira çekilen kredi için 36 aylık vade ödemesi 1.215 Türk Lirası TL, toplam geri ödenen tutar 43.752 Türk Lirası biçiminde olur

Burada da gidip bizzat başvuru yapmak gerekir.

Yapı Kredi Bankası Evlilik Kredisi Başvurusu Ve Şartları

Koç Grubuna ait bir bankada ise istenen evraklar aşağıda verilmiştir.

  • Son aylara ait kişinin gelir durumunu gösteren maaş yazısı ya da bordrosu
  • Kira geliri olanlardan ise kira kontratları
  • Emekliler için maaş cüzdanı
  • Serbest çalışanlar için vergi levhası fotokopisi

Bankada bu kredi için SMS ile internet üzerinden ya da bizzat giderek başvuru yapmak mümkündür.

İslami Şartlara Uygun Olarak Verilen Evlilik Kredileri Hakkında

Katılım bankaları ise evlenecek olan çiftlerin almak istedikleri takı, mobilya , beyaz eşyalar için faturalı olarak banka yetkilileri sizin için alır ve siz sonrasında geri ödeme yaparsınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu