Yönetici Asistanı Görev Tanımı Nedir?
Yönetici Asistanı olarak çalışmak için İş mi arıyorsunuz? Peki Yönetici Asistanının sorumlulukları nelerdir? Yönetici asistanı görev tanımı nelerdir?
Bu yazıda sizlere eski adı ile sekreterlik yeni adı ile yönetici asistanı görev tanımı hakkında bilgiler vermeye çalışmaya çalışacağız. Yönetici asistanı isminden de anlaşılacağı üzere firmada bulunan bir yöneticinin özel ya da tüm beyaz yakalıların işlerini kolaylaştırmak üzere çalışan, onların altta yaptığı işlerden de görüleceği üzere işlerin aksamadan yürümesini sağlayan, bir yerde firmanın belkemiği gibi olan bir kişidir. Firmada işlerin aksamadan yürümesini sağlar. Kendisi son derece önemli olan bir destek görevlisidir. Tüm firmalar için son derece kilit olan bir roldür. Başlı başına özel yetenekler gerektirir.
Yönetici Asistanı Ne İş Yapar?
Yönetici asistanı görev tanımı baz alınarak yapacağı işler aşağıda adım adım ifade edilmiştir. Bu işlerin tamamını yapabileceği gibi çalıştığı kuruma bağlı olarak bazılarını yapma durumu da söz konusu olabilmektedir.
Gelelim yaptığı işleri an be an sıralamaya
- Toplantı ve organizasyon planlamalarının yapılması
- Yönetici olan kişi ya da kişiler için gezi planlaması yapılması
- Postaların gönderilmesi, mail takiplerinin gerçekleştirilmesi, iletişim vb genel büro desteğinin sağlanması,
- Düzenli yayınlanması gereken raporların hazırlanması
- Telefonları yönetici adına yanıtlamak ve kayıt tutmayı yapmak
- Ofis belgelerini hazırlayıp ilgili yönetici olan kişilere sunulmasını sağlama,
- Ofis için en uygun dosyalama biçimini oluşturma ve bunun devamlılığının sağlanması
- Eğitimlere katılıp mesleki ve teknik bilgi birikimini koruyup, oluşturma
- Ofis malzemelerini takip edip, eksilmesi durumunda tamamlanmasının sağlanması
- Yöneticinin takip etmesini istediği işlerin takip edilmesi
- Yapmış olduğu bütün işleri ve neticelerini yöneticiye yazılı ya da sözlü olarak sunma işlemini yapmak yönetici asistanının görevleri arasındadır.
Nasıl Yönetici Asistanı Olunur?
Kişilerin eskiden yönetici asistanı olmak için özel bir eğitim alması gerekmez iken son yıllarda ise bu alanda açılan eğitim programları vardır. Üniversitelerin meslek yüksek okullarının büro yönetimi ve sekreterlik bölümleri tamamlanarak bu alanda çalışılabilir. Bunun yanında eğitim akademilerinin büro yönetimi alanında verdiği sertifikalar aracılığı ile de hem bu mesleğin püf noktaları öğrenilebilir hem de geçerliliği olan bir meslek diplomasına sahip olunabilir.
Kimi zaman firmalar bu pozisyon için eleman arar iken mutlaka kurumun durumuna göre dil bilen yönetici asistanı da arayabilmektedir. Bu durumda yönetici asistanın dil bilmesi önem kazanır. Kazanç noktasında ise kişinin deneyimine, yetkinliğine ve firmanın bu alanda uyguladığı fiyat politikasına göre değişir.
Mutlaka okuyun: İşletme Mezunları Ne İş Yapar?