eDevlet

Yurt Dışına Yerleşmek İsteyenlere İdeal 6 Ülke

Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut şartlar birçok insanın yurt dışına göç etmesine neden oluyor. Daha iyi yaşam koşullarının hayalini kuran insanlar, hayatlarını sürdürmek için bir ülke arayışına giriyor. Bu arayış içinde bulunan insanlar çok fazla seçeneğe sahip, seçeneklerin bu denli fazla olması kafalarının daha çok karışmasına neden oluyor. Cevap bulmaları gereken soruların fazlalığı onları dev bir buhrana sürüklüyor. Yurt dışına yerleşmek söz konusu olduğunda, insanlar ilk olarak kolayca iş bulabilecekleri ülkeleri tercih etmelidirler.

Her meslek grubunun kolayca iş bulabileceği ülkeler farklı olduğu gibi yerleştikleri yerde alacakları maaş da ülkeden ülkeye değişeceği için temkinli bir karar sürecine girilmesi gerekmektedir. Yapacağınız iş kafanızda netleştikten sonra hangi ülkede daha iyi koşullarda yaşayacağınıza karar vermeniz gerekir. Örneğin; bir Avrupa ülkesinde yaşamak veya bir Asya ülkesinde yaşamak, sizin değerlerinize tamamen düşebilir. Yurt dışında iş bulmak söz konusu olduğunda her şeyi ayrıntılı olarak düşünmeniz gerekir. Bu düşünce sürecinde size yardımcı olması için bu yazımızı hazırladık.

1. Kanada

Dünya’nın en iyi 80 ülkesi arasında ikinci sıraya sahip olan Kanada, herkesin yaşama hayali kurabileceği ölçüde gelişmiş bir ülke olması özelliğiyle yazımızın ilk sırasındadır. Konuşma dili İngilizce olan bu ülkeye yerleşirken ekstra olarak bir dil öğrenme mecburiyetinde kalmayacaksınız. Aynı zamanda Kanada halkı, dünya üzerinde göçmenlere en sıcak davrananlar arasındadır. Bazı ülkelerde yaşayabileceğiniz milliyetçi yaklaşımlarla bu ülkede karşılaşmayacağınıza sizi temin edebiliriz. Bir diğer yandan ülkede yaşan her bir birey inanç özgürlüğü bakımından oldukça serbesttir. Giyiminiz veya inancınızdan dolayı kimsenin size ayıplayıcı bakışlar yöneltmeyeceğine kolaylıkla emin olabilirsiniz.

Kanada, yalnızca Orta Doğu halklarının değil Avrupalı insanların da göç etmek için sıklıkla seçtiği bir ülkedir. Hatta, ülkedeki göçmen nüfusunun önemli bir kısmını İngiliz vatandaşları oluşturmaktadır. Peki, Kanada’ya nasıl göç edebilirsiniz? Bu sorunun cevabı için kısa bir araştırma yapmak yeterli olacaktır çünkü; Kanada birçok göçmenlik programına sahip. Ülke ekonomisinin önemli bir kısmını göçmenler oluşturduğu için Kanada, ülkesine yerleşmeyi isteyen insanlara oldukça fazla kolaylık sağlamaktadır. Örneğin; vasıflı işçi programlarına başvurarak veya mülteci programına başvurarak bu ülkeye kolaylıkla yerleşebilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Yurt Dışında İş Bulmak İçin Garantili Yöntemler

2. Almanya

Avrupa’nın en kalabalık ülkesi olan Almanya, hepimizin aşina olduğu yaşam şartlarına sahiptir. Ancak kısaca tekrarlamak gerekirse, Almanya vasıflı veya vasıfsız tüm işçiler için bir seçenek olma özelliğine sahip. Özellikle; 60’lardan sonra ülkemizden Almanya’ya yaşanan işçi göçleri sırasında birçok vatandaşımız bu ülkeye yerleşmiş ve mutlu bir hayat sürmüşlerdir. Muhakkak, hepimizin ailesinden birileri bu ülkede yaşamaktadır. Zaman zaman ırkçı söylemlere maruz kalsalar da vatandaşlarımız bu ülkenin, onlara sağladığı şartlardan kolayca vazgeçememektedirler. Bunun en büyük nedeni Almanya’nın çok güçlü bir sosyal devlet anlayışının olmasıdır. Devlet, ülkede yaşayan insanların refahını yükseltmek adına sıklıkla yeni politikalar ortaya atmaktadır. Eğer, belirli bir seviyede Almanca biliyorsanız ve devletin belirlediği koşullara uyumlu iseniz bu ülkeye yerleşmeyi düşünmelisiniz.

3. İngiltere

Dünya’nın en iyi 80 ülkesi arasından üçüncü olma özelliğine sahip olan İngiltere, yaşam koşullarının iyiliği nedeniyle bütün dünya vatandaşlarının cazibe merkezi haline gelmiştir. İnsan haklarına oldukça fazla değer verilen bu ülkede yaşamak, Orta Doğu’da bulunan herkesin hayalidir. Ülke nüfusunun yaklaşık olarak yüzde onluk bir kısmını göçmenler oluşturmaktadır. Ekonomisi son derece iyi olan bu ülke, son zamanlarda Avrupa Birliği’nde ayrılma isteğiyle gündeme gelmiştir. Bu da şunun göstergesidir: İngiltere, güçlü ekonomisi sayesinde hiçbir ülke birliğine muhtaç değildir. Haliyle, ekonomisi bu kadar güçlü olan bir ülkenin vatandaşları oldukça iyi yaşam şartlarına sahiptir.

Bu ülkeye göç edip yerleşmek isteyenlere birkaç kısa önerimiz olacak. İngiltere’ye göçmen olarak yerleşmek, diğer Avrupa ülkelerine yerleşmekten biraz daha zor. İngiltere kolaylıkla vize veren bir ülke değil, ülkeye gidiş nedeniniz ve kişisel bilgileriniz derinlemesine inceleniyor. İngiltere’ye yerleşen insanların büyük bir çoğunluğunu akademisyenler oluşturmaktadır. Eğer bu ülkeye işçi olarak yerleşecekseniz derinlemesine bir araştırma yapmak zorundasınız.

4. Norveç

Evet, soğukluğu ile meşhur bu ülke dünyanın en huzurlu yaşam alanları arasında. Güvenlik açısından çok az falsoya sahip olan bu ülkede yaşamak bir Akdeniz insanı olarak sizi zorlayabilir. İskandinav insanlarını soğukluğunun nedeni iklime bağlansa da bizim topraklarımızda büyümüş birinin burada yaşaması pek de kolay olmayacaktır. Ancak, mühendislerin hayallerini süsleyen bu ülke onlar için gerçekten harika bir seçenek olma özelliğine sahiptir. Ne yazık ki, hizmet sektöründe çalışan insanlar bu ülkede kolay kolay iş bulamıyorlar.

5. Avustralya

Sıcak iklim insanıyım, soğuk havalar benlik değil diyenlerin en çok seveceği ülke: Avustralya. Akademisyeninden işçisine bu ülkeye göç eden herkes son derece mutlu. İngiltere’den çok da geç olmayan bir tarihte ayrılan Avustralya’nın çoğunluğu İngilizce konuşmaktadır. Özellikle akademisyenlere kapısı sonuna kadar açık bu ülke, bilimin her alanındaki çalışmalara destek vermektedir. Bir diğer yandan, oldukça endemik canlıların yaşadığı bu ülkede bitki yetiştiriciliği önem arz etmektedir. Bu alanda çalışmak isteyen insanlar kolaylıkla iş bulabilmektedir. Ekonomisi güçlü olan bu ülke, konumu itibariyle çoğu politik tartışmaya uzak kalmaktadır ve tüm enerjisini ülkesinin gelişimine odaklamıştır.

6. Malezya

Yurt dışına yerleşmek söz konusu olduğunda ilk akla gelen ülkelerden biri olmayan Malezya, aslında Türkiye vatandaşları için oldukça mantıklı bir seçenektir. Nedenine gelecek olursak Malezya halkının yüzde altmışı Müslümandır. Yurt dışına yerleşmek isteyen ancak içinde bulunduğu kültürden de uzaklaşmak istemeyen insanlar için kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Çok gelişmiş olmayan bu ülkede çalışmak istiyorsanız hizmet sektöründe faaliyet göstermek sizler için daha faydalı olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu