eDevlet

Bitcoin Yatırımı Yapmak Mantıklı mı? BTC Kazandırır mı?

Bitcoin yatırımı yapmak mantıklı mı, Bitcoin para kazandırır mı gibi soruların yanıtları için içeriğimizi lütfen takip ediniz.

Son zamanlarda girişimciler Bitcoin yatırımı yapmak mantıklı mı sorusunun yanıtlarını aramaktadır. 2021 yılı itibariyle 36 bin doları geçen Bitcoin ile ilgili elbette ciddi bir araştırma yapmak gerekiyor. Çünkü sanal paraların bu süreçte aniden yükselip ya da düşeceğine dair çok sayıda bilgi bulunmaktadır. Yine Ocak 2021 itibariyle 266 bin lirayı geçen Bitcoin ile ilgili çeşitli varsayımların gündemdeki yerini koruduğunu söylemek mümkündür.

BTC Yatırımı Para Kazandırır mı?

Bitcoin yatırımı yapmak mantıklı mı sorusuyla ilgili olarak öncelikle paylaşacaklarımızın bir yatırım tavsiyesi olmadığını söylemekte yarar var. Buna ek olarak BTC’nin yıllar içindeki fiyat değişimine baktığımız zaman her zaman yükseldiği söylenemez. 2021 yılına hızlı bir giriş yapsa bile dünyadaki tüm ekonomik olaylardan etkilenen Bitcoin’in yeni bir düşüş yaşayabileceği aktarılıyor. Ancak tüm yatırımcılar yıllık ve aylık fiyat analizi yaparak bu süreçte nasıl bir aksiyon alabileceğine karar vermelidir. Küresel çapta BTC’nin en büyük kripto para olması ve birçok ülkede ATM’sinin de bulunması nedeniyle ciddi bir yatırım aldığını söylemek doğru olacaktır. Ancak uzun vadede kazandırabileceği belirtilen bu sanal paraya alternatif olan çok sayıda coin de bulunmaktadır.

Alt Coin Yatırımı Ne Kadar Kazandırır?

BTC türevi olan diğer sanal paralara alt coin adı verilir. Bu konuda Bitcoin yatırımı yapmak mantıklı mı sorusuyla beraber alt coin yatırımları da merak konusudur. Ripple, Ethereum, Tether, Cardano, Litecoin, Polkadot, Bitcoin Cash, USD Coin, Binance Coin ve Stellar gibi sanal paralar, alt coin grubundadır. Bu sanal paralardaki anlık fiyat değişimlerini pek çok siteden takip edebilirsiniz.

Uzun bir süredir yatırım tavsiyesi olarak farklı platformlarda paylaşılan BTC ve diğer alt coinler hakkında yapılması gereken en mantıklı şey, kişisel analizler doğrultusunda hareket etmektir. 2017 yılından itibaren tüm coinlerdeki fiyat analizlerini haftalık olarak inceleyebilir ve dolar paritesindeki değişimlerini görebilirsiniz. Bu durumda uzun vadeli olarak hangi kripto paranın daha çok kazandıracağına dair daha detaylı veriler elde edebilirsiniz. BTC bir yatırım tavsiyesi olmamakla beraber uzun vadede para kazandıran bir yatırım aracı olarak tercih edilmeye başlanmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu