eDevlet

Düşük Faizli Konut Kredisi Veren Bankalar

Kim ev sahibi olmak istemez ki? Biz de bu yazıda düşük faizli konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin neler yapması gerektiği, hangi adımları atması gerektiği noktasında temel bilgiler vermeye çalışacağız. Sonuçta şu noktayı bilmek gerekiyor ki, günümüzde insanların kendi maddi olanakları ile ister o olsun, ister ikinci el olsun ev sahibi olabilmeleri çok mümkün değil.

Tabi kendi mevcut yatırımları yoksa ya da atadan dededen kalan bir evleri yok ise o zaman mutlaka kredi çekmek durumunda kalıyorlar ama bu noktada günümüzde ev kredileri o kadar yüksek ki insanlar olabildiğince düşük faizli konut kredi bulma yolunda gidiyorlar. Biz de bu yazıda hangi bankalarda düşük faizli konut kredisi alınabilir, bu yazıda bunlardan bahsedeceğiz. Öncesinde ise istenen başlıca evraklar hakkında bilgi vereceğiz.

Ev Kredisi İçin İstenen Evraklar

Kişilerin düşük faizli konut kredisi ile ev alırken bankalar tarafından istenen evraklar aşağıda ifade edildiği biçimdedir:

  • Nüfus cüzdanı
  • Alınacak olan evin tapusu
  • Kişinin gelir durumunu gösteren belge
  • Gerekli görülmesi durumunda kefil.

Ev kredisi ile ev alındığı zaman evin üzerine ilgili banka tarafından ipotek konulmakta ve ipotek bankadan çekilen kredi bitene dek kalkmamaktadır. Bu süreçte bankalar yine konut sigortası, DASK gibi krediler de yaparak alınan evi her türlü riske karşı koruma altına almaktadır.

İster düşük faizli olsun, ister yüksek faizli konut kredisi çekildiği zaman bankalar ayrıca bir defaya mahsus, dosya masrafı alır. Kimi zaman kredi çekim masrafı gibi masraflar da ortaya çıkar. Bu yüzden hangi bankadan kredi çekilecek ise toplam ödenecek olan parayı mutlaka öğrenmek ve ona göre karar vermek gerekir.

Şimdi dilerseniz hangi bankalar düşük faizli konut kredisi veriyor onlara bakalım:

  • Ziraat Bankası
  • Vakıfbank
  • Halkbank
  • İş Bankası

Görüldüğü üzere bu bankalar ağırlıklı olarak kamu bankalarıdır. Kamu bankalarından kredi çekmek ise devlet güvencesinde olduğu için her zaman avantajlı olan bir durumdur. Şimdi de bu bankaların kriterlerine ve diğer durumlarına bakalım

Ziraat Bankası 0.49 Faizli Konut Kredisi

Düşük faizli konut kredisi denilince akla ilk gelen bankalardan bir tanesi adından da net bir biçimde anlaşılabileceği üzere Ziraat Bankası olup, içlerinde en düşük aylık faiz oranı bugün itibarı ile kendisindedir.

Aylık 0.49 faiz oranı ile 240 aya kadar vade ile tıpkı TOKİ kurumlarında olan oranlar ile ev almak mümkündür. 180 ay, 216 ay ve 240 ay gibi oranları olan bankanın anlaşmalı olduğu kurumlar vardır. Bu kurumlar için özel düzenlemeleri vardır. Kaç ay vade ile konut kredisi çekildiğinde kaç lira ödeneceğine dair rakamın ne olduğu bankanın sitesine girilerek ayrıntılı bir biçimde öğrenilebilir.

Vakıfbank Konut Kredisi 0.79 Faizli

Bir diğer devlet bankası olan Vakıfbank da yine düşük sayılabilecek bir rakam olan 0.79 oranı ile konut kredisi verir ama burada durum biraz daha farklıdır. Bankanın konut kredisinin adı Sarı Panjur adını taşır. Toplamda 1 milyon değerine kadar 0.79 faiz oranı ile kredi çekmek mümkündür. 1 Milyon 1 TL olduğu zaman ise bu rakam otomatik olarak değişmekte ve aylık faiz oranı 0.99 olmaktadır. 0.79 aylık faiz oranında toplamda 120 aya kadar vade yapılırken, 0.99 oranında ise toplamda 180 aya kadar vade şansı mevcuttur. 0.79 konut kredisi 0 olan evler içindir. Miktarı ne olursa olsun ikinci el olan evlerde ise aylık faiz oranı 0.99 değerindedir.

Halkbank Konut Kredisi 0.79 Faizli

Tıpkı Vakıfbank da Halkbankası gibi konut kredisini aynı faiz oranı ile veren bir bankadır. Bu bankada toplam vade süresi 180 ay olarak belirlenmiş durumdadır. Burada herhangi bir özel koşul bulunmamaktadır. Bunun yanında Halkbank konut projeleri vasıtası ile ev sahibi olmak oldukça zahmetsiz ve kolay olan bir yöntemdir.

İş Bankası Konut Kredisi 0.78 Faizli

Yarı özel statüde olan İş Bankası aracılığı ile de ev sahibi olmak mümkündür. Banka baştan kredi çekilmesi durumunda 500 TL fiks konut tahsis ücreti alır. Bankanın toplam vade süresi ise 120 ay olarak belirlenmiş durumdadır.

Mutlaka okuyun: Halkbank’ın Farklı Faizsiz Esnaf Kredisi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu