eDevlet

Yurt Dışı İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yurt dışı iş başvurusu yapmadan önce öncelikle başvurunun gerçekleştirileceği ülkenin araştırılması gerekir. Ülkede konuşulan dil göz önünde bulundurularak yaşam şartları araştırılmalıdır. Yaşam standartlarınızı üst seviyeye çıkartarak ve daha iyi bir iş olanağı sunan ülkenin iş alımı için gerekli başvuru şartları araştırılmalıdır. Günümüz teknolojisi olan interneti kullanarak dünyanın dört bir tarafındaki şirketlere online başvuru yapmak mümkündür.

Bu nedenle yurt dışı iş başvurusu yapmak için çalışmak istediğiniz kurumsal firmanın insan kaynakları departmanına özgeçmişinizi ve portfolyonuzu gönderebilirsiniz. Dünyaca ünlü uygulamalardan biri olan Linkedin hem yurtiçi hem de yurtdışı iş başvurusunu kolaylaştırmaktadır. Ayrıca yurtdışı iş başvurusunda fuarların önemi de göz ardı edilmemelidir. En önemli başvuru ise İŞKUR üzerinden yapılmaktadır.

Yurtdışı İş Başvurularına Kimler Başvurabilir

Yurtdışından herhangi bir iş için başvuru yapabilmek için en az lise mezunu olmak gerekiyor. Bunun yanı sıra işveren firmaların aradığı şartlar İŞKUR ilanında yer almaktadır. Firma tarafından belirlenen koşullar başvuru yapılacak pozisyonun gerekliliğine göre değişmektedir. Bu neden söz konusu alım ilanlarının detaylı bir şekilde incelenmesi önerilmektedir.

Mutlaka okuyun: Yurt Dışındaki Firmalara İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yurtdışı İş Başvurularıyla Hangi Ülkelere Gidilir?

İŞKUR’da yayınlanan personel ilanları neticesinde birçok ülkeye çalışmaya gitmek mümkündür. İŞKUR’da ilanı bulunan ülkeler arasında ön plana Almanya, Avusturya, Suudi Arabistan, Kuveyt, Libya ve Irak çıkmaktadır. İhracat ve üretim alanında Çin’i de bünyesinde barındıran İŞKUR, finans ve bankacılık alanında Avrupa içinde başvuru imkanı sunmaktadır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla Maarif Vakfı bünyesinde yurtdışında bulunan Türk okullarına öğretmen istihdamı sağlanmaktadır.

Yurt dışı İş Başvurusu İçin Avantajlı Meslekler

Yurtdışı iş ilanlarında genel olarak alanında uzman elemanlar aranmaktadır. İnşaat mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve makine mühendisliği aranan mesleklerin başında gelmektedir. Bunların yanı sıra elektrik tesisatçısı, su tesisatçısı, kaynakçı, fayans ustası, vinç ve makine operatörü alanlarında da istihdam bulunmaktadır. Hizmet sektöründe de Türk çalışanlara iş imkanı sunan ülkeler gıdadan tekstile kadar birçok alanda iş alımı yapmaktadır.

Yurtdışında Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Yurtdışında çalışabilmek için öncelikle çalışma izni alınması gerekmektedir. Öncelikle gideceğiniz ülkeyle anlaşarak ve firma tarafından davet edilmeniz gerekmektedir. Davetin ardından çalışma izni sürecinde gerekli olan kimlik, pasaport, diploma ya da dengi belgeler, başvuru formu ve biometrik fotoğrafınızı hazırlamanız gerekmektedir. Gideceğiniz ülkenin çalışma izni şartlarına göre sağlık raporu ve ek belgeler talep edilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu